0 голосов

Прочитать текст и ответить на вопросы (срочно)

Maps were made long before reading and writing were invented. The earliest map that we know of is a cave painting in the Lascaux caves in France. The painting shows a part of the summer night`s sky 16,500 years ago. Modern astronomers can still understand the night sky shown in the map. A four thousand year old map by theBabylonians is still in existence.Many ancient map-makers thought that the world was flat, but explorers like Magellan in the 15th century sailed around the world and helped to make better maps. Besides, measurements taken by satellites show that our planet is slightly pear-shaped. Satellites have also provided more accurate information and have helped to see and map parts of the world that were little know or never seen by humans before. Satellites have photographed the Amazon rainforest and have shown that the area the size of twenty football pitches is being cut down every minute. Pictures taken from space have also show that one of the world`s largest areas of inland water,the Aral Sea, has been shrinking  very quickly.Modern satellite maps show the effects ot global warming and polllution and help us to understand the world around us better. More and more drivers nowadays rely on satellite navigation in their cars so the traditional road maps may not  be around much longer.

1)Writing wass invented a long time after the first map was drawn a)true b)false c)not known

2)The first map was a map of the night sky a)true b)false c)not known

3)The first map was made by the Babylonians a)true b)false c)not known

4)Babylonian map-makers were very rich men a)true b)false c)not known 

5) Magellan`s explorations helped the map-makers to improve their maps   a)true b)false c)not known 

6)Our planet is a perfect sphere a)true b)false c)not known 

7)Modern maps are more detailed and accurate a)true b)false c)not known 

8)The Amazon rainforest is gradually disappearing a)true b)false c)not known 

9)The level of the Aral Sea has been increasing a)true b)false c)not known 

10)Soon the traditional printed road maps may be out of use a)true b)false c)not known   

 

спросил от Одаренный (4.5k баллов) 3 3 3 в категории Английский язык

1 Ответ

0 голосов
ответил от Одаренный (2.7k баллов) 3 3 3
 
Лучший ответ

Здравствуйте!
1) a
2) a
3) b
4) c
5) a
6) b
7) a 
8) b
9) b
10) a
Не забывайте выбирать лучший ответ!
Удачи!

Добро пожаловать на сайт Эксперты онлайн, где вы можете задавать вопросы и получать ответы от других членов сообщества.
...